Domov Architektúra Súčasná rezidencia zvaná Casa AR v San Isidro by Seinfeld Arquitectos

Súčasná rezidencia zvaná Casa AR v San Isidro by Seinfeld Arquitectos

Anonim

Táto impozantná a pritom prekvapivo jednoduchá rezidencia je krásnym príkladom súčasnej architektúry. Dom sa nazýva Casa AR a nachádza sa v San Isidro, okrese provincie Lima v Peru. Lokalita je výhodná a tak aj okolitá krajina, hoci obyvatelia tohto rezidencie nemajú s ostatnými veľký kontakt. Ako vidíte, je tu vysoká a masívna stena, ktorá oddeľuje dom od všetkého ostatného a vytvára malý súkromný raj.

Dom bol projektom ateliéru Seinfeld Arquitectos so sídlom v Lime. Zaujímalo by ma, či majú niečo spoločné so slávnou komédiou alebo hercom, ale som si istý, že je to spoločná otázka. Rezidencia má veľmi jednoduchý, vlastne minimalistický dizajn, s veľmi malým množstvom architektonických detailov a celkovo elegantným vzhľadom.

Interiér je rovnako jednoduchý, ale zároveň veľmi elegantný. Aj keď obdivujem architektúru tohto domu, musím povedať, že to nevyzerá veľmi útulne alebo príjemne. Interiér je dosť chladný a pripomína kanceláriu. Táto rozsiahla trojposchodová rezidencia je však impozantnou stavbou. Obzvlášť sa mi páči, ako boli priestory rozdelené.

Na prízemí sa nachádza viac spoločných zábavných priestorov so sklenenými stenami od podlahy až po strop, zatiaľ čo ďalšie dve poschodia sú súkromnejšie. Na prízemí sa nachádza veľmi málo stien, takže je možné dospieť k záveru, že existuje rozsiahly otvorený pôdorys, kde je prepojená obývacia izba, jedáleň, kuchyňa a všetky ostatné priestory.

Súčasná rezidencia zvaná Casa AR v San Isidro by Seinfeld Arquitectos