Domov How-To-Tipy-A-Poradenstvo Výhody použitia LED osvetlenie vo vašej domácnosti

Výhody použitia LED osvetlenie vo vašej domácnosti

Obsah:

Anonim

Takmer každý vie, že používanie LED osvetlenia je dobré, ale keď sa ho pýtame, nemôžu skutočne identifikovať tieto výhody. Použitie LED osvetlenia prichádza s niekoľkými výhodami a dnes vám povieme, čo presne sú.

Energeticky efektívne osvetlenie.

To je to, čo vám väčšina ľudí povie, keď sa pýtate, čo vedia o LED osvetlení: je to efektívne a lacné. Aj keď je pravda, že LED žiarovky stoja o niečo viac, sú extrémne energeticky úsporné, a tak vynaložíte počiatočné náklady. LED žiarovky využívajú 1/30 energie potrebnej na žiarovky.

Veľkosť.

Ďalšou dôležitou vlastnosťou LED žiaroviek je ich veľkosť. Sú malé, takže sa zmestia do malých priestorov, kde nemôžu svietiť žiarovky. Meria od 3 do 8 mm a môžu byť použité buď samostatne alebo ako súčasť poľa. Okrem toho, LED diódy vyžarujú svetlo v špecifickom smere, na rozdiel od žiaroviek, ktoré strácajú energiu vo všetkých smeroch.

LED diódy vydržia dlhšie.

Ďalšou dôležitou vlastnosťou LED osvetlenia je, že tieto žiarovky vydržia od 30 000 do 50 000 hodín, čo je rozhodne viac ako žiarovky, ktoré trvajú od 1 000 do 2 000 hodín. Dokonca aj CFL nedokážu zodpovedať ich dlhej životnosti, pretože trvajú 8 000 až 10 000 hodín. To je dôvod, prečo sa vám ušetriť peniaze pomocou LED, aj keď sú trochu drahšie na nákup na prvý.

Žiadne teplo.

Ako ste si možno všimli, žiarovky nevyžarujú len svetlo, ale aj teplo. V skutočnosti vydávajú 90% energie ako teplo, čo je obrovský odpad. Aj kompaktné žiarivky vyžarujú 80% energie ako teplo. LED diódy, na druhej strane, zostávajú chladné a to z nich robí oveľa efektívnejšie.

Biele svetlo.

Ako ste si pravdepodobne všimli, rôzne typy žiaroviek vyžarujú iný typ svetla. napríklad žiarovky ponúkajú žlté svetlo, o ktorom sa predpokladá, že je teplejšie, zatiaľ čo fluorescenčné svetlá vyžarujú modré alebo zelené odtiene svetla, čo robí atmosféru studenou. LED diódy produkujú biele svetlo, ktoré je dokonalé, pretože týmto spôsobom všetko, čo vidíte, bude mať svoju pravú farbu.

Všetky tieto výhody sú skvelé, ale musíte sa tiež uistiť, že si kúpite kvalitné LED. Ak je žiarovka zle navrhnutá, nebude tak dlhotrvajúca ako kvalitná žiarovka, a preto nebude taká efektívna, ako by mohla byť. Preto si musíte kúpiť kvalifikované LED diódy Energy-Star. Môžu byť drahšie ako iné, pretože sme už spomínali, že z dlhodobého hľadiska budete môcť ušetriť oveľa viac.

Výhody použitia LED osvetlenie vo vašej domácnosti