Domov How-To-Tipy-A-Poradenstvo 15 Prírodné spôsoby čistenia octom

15 Prírodné spôsoby čistenia octom

Obsah:

Anonim

Všetci sme počuli o nádherných spôsoboch použitia bieleho octu po celom dome. A všetci sú pravdiví. Od absorbovania nepríjemných pachov po čistenie odpadu, ocot je základným, prirodzeným pomocníkom pre každodenné domáce práce. Uistite sa, že máte vždy k dispozícii fľašu na rýchle čistenie. A pozrite sa na 15 prirodzených, jednoduchých spôsobov čistenia pomocou tohto magického prostriedku.

1. Čistenie odpadu.

Všetko, čo musíte urobiť, je naliať 1/4 šálky octu priamo po odtoku. Zapnite odvoz odpadu a nechajte ho fungovať ako mágia.

2. Čistenie práčky.

Nalejte trochu octu a vody, kde by ste normálne dať detergent. Nechajte ho bežať bežným cyklom a za okamih budete mať čerstvo čistú práčku.

3. Vyčistite vzduch.

Zbavte sa dymu, zvierat alebo iných nepríjemných pachov umiestnením malej misy octom do každého rohu domu, ktorý potrebuje občerstvenie. Ocot nasiakne častice, ktoré spôsobujú nepríjemný zápach.

4. Vyčistite povrchy.

Vytvorte dezinfekčný čistiaci prostriedok pomocou trochy octu, jedlej sódy a obľúbeného esenciálneho oleja pre peknú vôňu. Použite zmes na čistenie akéhokoľvek povrchu z kúpeľne do kuchyne.

5. Čistenie plesne.

Kdekoľvek nájdete kúsok plesne, aplikujte nejaký biely ocot. Môžete ho použiť v podstate na každom povrchu, aby ste odstránili tento ošklivý nános.

6. Vyčistite podlahy z tvrdého dreva.

Použite 1/2 šálky octu zmiešané s galónom teplej čistiť podlahy. To je prirodzený spôsob, ako udržať tvrdé drevo pekné a lesklé.

7. Čisté a lesklé striebro.

Zmiešajte ocot s jedlou sódou a nechajte svoje striebro namočiť asi 3 hodiny. Môžete to urobiť aj so striebornými šperkami. * Po namočení ich opláchnite studenou vodou.

8. Vyčistite chladničku.

Nalejte lyžicu octu do spreja naplnenej vodou. Potom pomocou spreja vyčistite chladničku.

9. Čisté boxy na obed.

Namočte kúsok bieleho chleba s bielym octom a umiestnite ho do priestoru, ktorý potrebuje nejaký pachový doplnok. Či už je to lunchbox, ktorý voní ako yucky jedlo alebo kmeň, ktorý vonia ako váš syn je spotené futbalové podložky, to bude stačiť.

10. Vyčistite nové položky.

Kto nenávidí dostať nové dosky s lepkavé cenovka stále prilepené na prednej strane? Nuž, nalepte nálepku s octom a bude to plynúť hladko.

11. Čistá nádoba na kávu.

Každú chvíľu je dobré vyčistiť kávovar. Naplňte ju rovnakými časťami vody a octom a spustite normálny cyklus.

12. Vyčistite WC misu.

Do misy nalejte biely ocot. Nechajte ho niekoľko hodín sedieť a potom spláchnite!

13. Vyčistite voskový sviečok.

Mohlo by to byť na svietniku alebo priamo na plášti. Vosk zmäknite fénom a zvyšok odstráňte handričkou namočenou v octe.

14.Vyčistite umývačku riadu.

Naplňte misku alebo šálku octom a vložte ho do horného stojana. Spustite normálny cyklus pre čistú a čerstvú umývačku riadu.

15. Vyčistite čajovú kanvicu.

Varte 3 šálky octu priamo vo vnútri po dobu 5 minút. Nechajte ho úplne vychladnúť a pred opláchnutím odpočívať. Odstránia sa vápenné a minerálne ložiská.

15 Prírodné spôsoby čistenia octom